Join the family ATR

Понад 200 тисяч випадків COVID-19 у Німеччині — добова кількість смертей зменшується: ZAMAN

29 January 2022, 09:23
709

Німеччина вперше за час пандемії перевищила поріг у 200 тисяч випадків COVID-19 за добу.

При цьому добова кількість смертей зменшується. 

За останній тиждень показник захворюваності у Німеччині на 100 тисяч осіб становив 1017 випадків, що є на 76 випадків більше, ніж тижнем раніше. 

Антирекорд зафіксовано через два роки після початку епідемії у Німеччині. Перший випадок зараження було виявлено у співробітника компанії Webasto у Баварії. А лікарня в Мюнхені першою почала приймати пацієнтів із COVID-19. Медики згадують, що коронавірус був для них новим, зовсім незнайомим захворюванням.

«У той час ми здивувалися, виявивши легеневу інфекцію у пацієнта. І саме тоді ми зрозуміли, що це не звичайна застудна хвороба, а щось серйозніше, і може наступати смерть», — згадує завідувач інфекційного відділення Вольфганг Гуггемос.

Тим часом лікарі сподіваються, що найгірші часи пандемії позаду.

«Звичайно, ми хвилювалися за персонал, переймалися фінансуванням, про те, чи зможе працювати лікарня. Були зльоти та падіння. Зараз настав такий період, коли багато хто дуже втомився. Але в той же час є надія, що це, можливо, остання хвиля, і незабаром усе закінчиться», — сподівається директор лікарні у Мюнхені Аксель Фішер.

Водночас, цього тижня у Бундестазі пройшли попередні обговорення того, чи варто вводити обов'язкову вакцинацію від COVID-19. Канцлер Олаф Шольц вважає, що щепитися повинні всі повнолітні. Однак у коаліційному уряді думки розділилися. Остаточне рішення мають ухвалити в березні.