Join the family ATR

Кількість військ РФ на кордонах України зараз і минулого року співмірна — Резніков: ZAMAN

29 January 2022, 10:20
866

Кількість російських військ на кордоні з Україною співмірна з їх кількістю навесні минулого року, однак реакція є неспівмірною.

Саме так прокоментував можливий повномасштабний наступ Росії міністр оборони України Олексій Резніков.  

За його інформацією, зараз до українського кордону Росія стягнула близько 112 тисяч військових. А разом з авіацією та флотом — це 130 тисяч військових. Водночас, у квітні минулого року бойовий компонент, який стягувала Росія, становив 126 тисяч осіб.

«Отже, кількість тоді і зараз співмірна. Неспівмірна реакція. Станом на зараз не спостерігається жодних явищ чи дій військового характеру, які би помітно відрізнялися від того, що відбувалося навесні минулого року перед Великоднем. Єдина відмінність у військовому плані, за якою ми уважно стежимо, це ситуація у Білорусі», — заявив міністр.

Резніков впевнений, що відрізняється лише  інтенсивність гібридних заходів, насамперед інформаційних, а також вплив на макроекономічну ситуацію.

Окрім того, за його словами, кількість міжнародної допомоги є військовою таємницею, але її розмір «більш оптимістичний ніж той, що лунає у ЗМІ». 

Резніков подякував США та країнам Європи за цю допомогу та дорікнув Німеччині за її відмову надати озброєння.

«Ми дуже цінуємо допомогу Німеччини у лікуванні наших поранених воїнів. Україна має багато друзів у Німеччині — і ми вдячні за цю підтримку. Але ми не сприймаємо офіційну позицію щодо постачання озброєння та інші рішення, які підривають безпеку Європи та де-факто заохочують агресора», — додав він.