Join the family ATR

Другий поспіль сумний рекорд — понад 35 тисяч випадків COVID-19 в Україні: ZAMAN

29 January 2022, 11:38
895

В Україні за добу була зафіксована максимальна кількість хворих на COVID-19 за увесь час пандемії — майже 35 з половиною тисяч.

Про це повідомляють у МОЗ. 

При цьому, у міністерстві заявляють, що кількість госпіталізацій в Україні зменшилась, а смертність залишається сталою. 

Лідери за добовим приростом хворих — Івано-Франківська, Львівська, Одеська області та Київ. До «червоного» рівня епіднебезпеки нині можуть потрапити шість областей.

«Регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухаються в бік червоного рівня епіднебезпеки. Найвищий ризик швидкого переходу до червоного рівня епіднебезпеки наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області», — каже міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У МОЗ також прогнозують, що у найближчі тижні Україна вийде на пік захворюваності. Так, очікується по 40–60 тисяч хворих на добу. 

«Ці цифри вдвічі вищі за пікові значення минулої хвилі. При цьому завдяки вакцинації ми очікуємо на третину менше померлих, ніж на піку минулої хвилі», — додав міністр.

Окрім того, через швидке поширення штаму «Омікрон» зростає частка захворілих серед молоді та дітей, тому у МОЗ вже розглядають можливість ковід-вакцинації  дітей від 5 років.