Join the family ATR

Коронавірусні протести у світі — тисячі мітингувальників бойкотують обов’язкову вакцинацію: ZAMAN

1 February 2022, 07:56
517

Тисячі протестувальників у Чехії, Бельгії та Німеччині виступили проти коронавірусних обмежень уряду.

У центрі Праги зібралося близько 3 тисяч людей, які вважають, що у них забрали свободу та право.

«Потрібно розбудити країну, оскільки зараз тут набагато гірше, ніж за комунізму. Відтоді, як затвердили коронавірусний закон, вони роблять із нами все, що хочуть», — каже один з протестувальників.

Як відомо, наразі у Чехії необхідно показувати сертифікат вакцинації або негативний тест на коронавірус на вході до ресторанів, нічних клубів та інших закладів. Однак закон, який зробить вакцинацію обов'язковою для певних професій, а також для всіх старших 60 років, поки що не ухвалили. 

Водночас, у столиці ЄС — місті Брюссель, де знаходяться штаб-квартири головних керівних органів Євросоюзу — майже дві тисячі людей вийшли під гаслами «Разом за волю» та «Ні обов'язкової вакцинації». Вони пройшли від центру до знаменитої скульптури Атоміум на околиці.

«Я прийшов сюди, бо не хочу, щоб уряд мене контролював. Я не хочу робити щеплення. І це моє право його не робити», — заявляє один з протестувальників.

Минулого тижня протести у Брюсселі були масштабнішими. Сюди приїхало близько 50 тисяч людей, і не лише з усієї Бельгії, але також із сусідніх Франції, Німеччини та Нідерландів. 

Окрім того, близько 4 тисяч людей цими вихідними протестували і в німецькому Нюрнберзі. Декілька днів тому в парламенті країни проходили запеклі дебати з приводу того, чи робити вакцинацію в країні обов'язковою для всіх старших 18 років. Такий захід підтримує нещодавно обраний канцлер Олаф Шольц. Проте його коаліційний уряд у думках розділився.