Join the family ATR

Штам «Омікрон» виявлено у 20 областях України — МОЗ: ZAMAN

1 February 2022, 09:15
659

Штам «Омікрон» виявлено вже у 20 областях України.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

За його словами, добова кількість випадків інфікування за останні три тижні зросла у 7 разів, але число госпіталізацій — лише вдвічі. 

Найбільша кількість підтверджених випадків нового штаму зареєстрована на Житомирщині, Чернівеччині, Тернопільщині та у Києві. 

Загалом, за минулу добу на вільній території України виявлено трохи більше 22 тисяч випадків COVID-19, а 78 українців померли від ускладнень хвороби.

Окрім того, за даними Віктора Ляшка, упродовж двох тижнів в Україні знижуються темпи вакцинації. Серед лідерів — Полтавщина, Рівненщина, Луганщина, Харківщина та Київ. Міністр наголошує, що попри високу заразність варіанту «Омікрон», країни з великим охопленням вакцинації мають порівняно менше навантаження в стаціонарах. 

Водночас, кількість нових пацієнтів з COVID-19 у Криму невпинно зростає. Там, за сумнівними підрахунками окупаційної «влади» півострова, виявлено ще 1037 випадків. При цьому ушпиталення потребував майже кожен п’ятий. Дев’ятеро кримчан не змогли подолати хворобу та пішли з життя.