Join the family ATR

Обов’язкова вакцинація у ЄС — Австрія першою ухвалила законопроєкт: ZAMAN

2 February 2022, 07:34
551

Австрія незабаром стане першою країною в Євросоюзі, де вакцинація від COVID-19 буде обов'язковою.

Правило про обов’язкову вакцинацію торкнеться всіх громадян віком від 18 років. Виняток — вагітні жінки та ті, хто отримав медвідвід. 

Так, з 15 березня поліція почне вибірково перевіряти у людей наявність сертифікатів або довідок про медвідвід. Порушникам загрожує штраф до 3600 євро. Думки австрійців розділилися.

«Я за обов'язкові щеплення. У мене багато друзів-лікарів. Тому я знаю про навантаження на лікарні через нещеплених людей, а також про наслідки для тих, у кого є інші серйозні хвороби», — вважає мешканець Зальцбурга Міхаель.

Водночас, є й ті, хто не підтримує обов’язкову вакцинацію. 

«Я щепився тричі: спочатку двома компонентами, потім бустерною вакциною. І я за щеплення. Однак якщо робити їх обов'язковими, то це, ймовірно, призведе до зворотного результату, оскільки це розколює суспільство», — каже місцевий мешканець Курт.

Як відомо, Національна рада країни схвалила законопроєкт у січні. Тепер за нього мають проголосувати у верхній палаті парламенту. Після цього документ віддадуть на підпис президентові Австрії. Тільки потім закон набуде чинності. Він діятиме до кінця 2024 року. Наразі в Австрії повністю щеплені від COVID-19 майже 80% дорослих громадян.