Join the family ATR

Жахливі умови утримання — український консул зустрівся з політв’язнями у Ростові: ZAMAN

2 February 2022, 10:11
629

Проблеми з водою та медициною, жахливі умови в камерах та свинина у раціоні.

У таких умовах утримуються бранці з Бахчисарая у СІЗО російського Новочеркаська. 

З політв’язнями зустрівся генеральний консул України у Ростові-на-Дону Тарас Малишевський. Подробиці він розповів в ефірі нашого телеканалу. 

Так, Малишевський обговорив із Сервером Мустафаєвим, Сейраном Салієвим та Сервером Зекір'яєвим взаємини з адміністрацією ізолятора. Серед проблем бранці зазначили відсутність регулярних прогулянок, харчування, яке містить неприйнятну для мусульманина свинину, а також жахливі умови.

Окрім того, є труднощі з отриманням належного медичного обслуговування. Політв'язень Сейран Салієв розповів, що йому доводиться відкашлюватися щоранку після перенесеної невідомої хвороби з високою температурою та поскаржився на важке повітря в камері.

Водночас, Сервер Зекір'яєв звернувся з проханням сприяти отриманню інформації про його нібито порушення, вказані у «справі», яких чоловікові необґрунтовано приписали вже близько 80. 

За даними Тараса Малишевського, з указівки ФСБ, за бранцями пильно слідкують. Потім, найдрібніші порушення вказують в їхніх особових «справах», зокрема про те, що бранці нібито схильні до втечі абощо.

Консул запевнив, що цього місяця бранці отримають матеріальну підтримку.