Join the family ATR

Визнання Меджлісу терористичною організацією — Наріман Джелял про мету його арешту: ZAMAN

3 February 2022, 08:13
491

Окупанти хочуть використати сфабриковану «справу» Нарімана Джеляла для визнання Меджлісу терористичною організацією.

Про це йдеться у зверненні першого заступника голови Меджлісу, якому закидають нібито «диверсію на газопроводі» у Перевальному під Сімферополем. 

У тексті, опублікованому адвокатом Миколою Полозовим Наріман Джелял вказує на те, що окупаційне «слідство» уникає самої назви представницького органу. А згадують Меджліс лише через свідчення так званих свідків. 

«Звинувачуючи мене у злочині у своєму прагненні, по-перше, ізолювати, помститися і закрити рота мені; по-друге, налякати моїх співвітчизників та однодумців; по-третє, створивши умови для подальших репресій, російська влада в особі слідчих ФСБ замовчує один факт, який серед болота брехні є суцільною правдою. У п’ятницю, 21 січня, я отримав текст заключного обвинувачення. У жодному його місці не згадується, окрім вигаданих свідчень, мій статус першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу. Це має принципове значення, тому що саме мій статус та моя діяльність, а не вигадані злочинні дії, стали причиною мого арешту», — пише Наріман Джелял.