Join the family ATR

2 мільярди фунтів на спільні з Україною проєкти — Борис Джонсон заявив про виділення Україні додаткової допомоги: ZAMAN

3 February 2022, 09:53
1015

Ще 2 мільярди фунтів на спільні з Україною проєкти виділяє Велика Британія.

Про це під час візиту до Києва заявив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон. 

На ці кошти в Україні розвиватимуть інфраструктуру та енергетичний сектор. 

Водночас Борис Джонсон заявив про виділення Україні додаткової допомоги на суму 88 мільйонів фунтів, яка, на його думку, допоможе захистити країну від російського впливу. 

Традиційно президенти говорили також про розбудову українського флоту, спільне будівництво військово-морських баз в Очакові та Бердянську. 

Президент України Володимир Зеленський подякував за підтримку сучасною зброєю, а прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив, що у відповідь на нову російську атаку британський уряд битиме по комерційним інтересам Москви.  

За словами Джонсона, санкції проти Росії будуть активовані тієї ж хвилини, щойно нога російського солдата наважиться перетнути український кордон.

«Подальше вторгнення Росії в Україну було б політичною та гуманітарною катастрофою, а також військовою катастрофою, як для Росії, так і для світу. Потенційне вторгнення було б поразкою для президента Путіна. Народ України і цілий світ мають оцінювати Сполучене Королівство та інші країни за їх відповіддю на навислу загрозу», — підкреслив він.

Борис Джонсон наголосив, що політика британського уряду не є проявом ворожості до Москви, а навпаки є прихильністю суверенітету та недоторканності України.

«Я думаю, найкраще, що ми всі можемо зробити, це донести до російських громадян можливість того, що відбудеться. Українці боротимуться, вони битимуться за свою країну. Українці битимуться до останньої краплі крові, а українське військо є потужним. Тому, російські матері мають пам'ятати про життя своїх синів», — додав Джонсон.