Join the family ATR

Франція скасовує каратинні обмеження — маски на вулицях не потрібні: ZAMAN

4 February 2022, 08:51
669

Франція послаблює карантинні обмеження.

Незважаючи на те, що кількість нових випадків коронавірусу зростає, уряд Франції вирішив скасувати обов'язкове носіння масок на вулиці. 

Інші послаблення включають також зняття ліміту на кількість відвідувачів концертів, спортивних змагань та інших заходів. На стадіонах, у кінотеатрах та громадському транспорті тепер знову можна їсти та пити. Окрім того, влада більше не рекомендує працювати з дому.

«Скасування обов'язкової віддаленої роботи для мене означає, що я повернуся до офісу та побачу нашу команду. Це важливо. Також знову повернуться теплі дружні стосунки. Я інженер, і так цілими днями працюю за комп'ютером. Робити це вдома було дуже складно», — каже місцева жителька.

Минулого місяця у країні встановили рекорд за кількістю нових випадків COVID-19. При цьому послаблення розпочалося по всій Європі. Подібні заходи вже вживають Англія та Данія. Це пояснюється тим, що у світі переважаючим став штам «омікрон», який більш заразний, але викликає менше тяжких випадків хвороби та смертей.

Влада Франції заявила, що ввести послаблення стало можливим завдяки сертифікату нового зразка. Раніше його можна було одержати, зробивши тест. Тепер його видають лише у разі вакцинації. У лютому країна сподівається поступово зняти майже всі обмеження.