Join the family ATR

«Цей раунд Росія програла» — Кулеба про укладання угод із Туреччиною: ZAMAN

5 February 2022, 09:35
936

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна виграла черговий раунд протистояння із Росією. Це підтверджується угодами, які Україна підписала з Туреччиною.

Про це Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу.

3 лютого президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув із візитом до Києва, де провів переговори із президентом Володимиром Зеленським. За результатами зустрічі президентів та засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, країни підписали договір про вільну торгівлю та будівництво заводу з виробництва ударних безпілотників «Байрактар». Кулеба зазначив, що такі документи не підписують на порозі війни.

За словами міністра, українська влада і надалі продовжуватиме інтенсивні дипломатичні контакти у Києві з міжнародними партнерами, оскільки топ-візити знижують безпекові виклики та плутають карти Кремлю.

«Я хочу запевнити, що така інтенсивна дипломатія триватиме протягом усього лютого заради безпеки України та спокою українців. Наступного тижня у нас будуть нові візити з дружніх важливих європейських країн, буде багато дипломатичних контактів президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, керівника Офісу Президента», — підкреслив він.