Join the family ATR

Ердоган говоритиме з Путіним про звільнення політв’язнів — Меджліс сподівається на сприяння Туреччини: ZAMAN

5 February 2022, 10:48
1330

Реджеп Таїп Ердоган говоритиме з Владіміром Путіним про звільнення кримськотатарських та українських бранців.

Про це повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров після зустрічі з турецьким лідером. 

Він нагадав президенту Ердогану, що в російських в’язницях незаконно тримають 121 політв’язня з Криму. Вони безпідставно відбувають величезні терміни ув’язнення, а дехто ще перебуває під слідством окупантів. Відтак, Меджліс сподівається на сприяння Туреччини у їх звільненні. 

«Шановному Президенту докладно розповіли про становище в якому перебувають політв’язні. Розповіли про те, що затриманих піддають фізичному насиллю. Ми попросили його надати усіляку допомогу у звільненні наших співвітчизників. Президент сказав, що говорить про це на кожній зустрічі з Путіним. Невдовзі Путін відвідає Туреччину, і це питання знову буде піднято турецьким президентом. Будемо очікувати хорошого результату», — заявив Чубаров.

Окрім того, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що з турецьким президентом також було обговорено підтримку кримських татар, які вимушено залишили Батьківщину після окупації, а також долучення України до міжнародних майданчиків та підтримку кримськотатарських медіа.