Join the family ATR

Режим надзвичайного стану у столиці Канади — далекобійники протестують через обов’язкову вакцинацію: ZAMAN

8 February 2022, 07:34
718

У столиці Канади запровадили режим надзвичайного стану через протест далекобійників.

До Оттави з усієї країни з'їхалися водії вантажівок, які возять товари за кордон, до США. Вони незадоволені запровадженням обов'язкової вакцинації і вже майже два тижні блокують вулиці міста. 

За словами протестувальників, їхня акція безстрокова. Назвали її «Конвою свободи». Водночас, багато хто виступає й проти уряду Джастіна Трюдо. Сам прем'єр-міністр назвав протестувальників «маргінальною меншістю», проте виключив ймовірність того, що для їхнього розгону залучать армію. 

Загалом, протести проходять мирно. Учасники організували розваги для дітей та дорослих, а також роздають їжу та напої.

Поліція ж країни обіцяє штрафувати кожного, хто надаватиме протестувальникам хоч якусь матеріальну допомогу, наприклад, забезпечуватиме їх бензином. Проте далекобійники кажуть, що їхати не планують, і що обмеження якось намагатимуться обійти. 

При цьому платформа збору коштів GoFundMe під тиском канадського уряду заблокувала сторінку, на якій збирали гроші на підтримку протестувальників. До цього було зібрано 10 мільйонів доларів. Спочатку платформа хотіла віддати їх на благодійність, але пізніше пообіцяла повернути усі кошти відправникам.