Join the family ATR

Понад 1000 тонн зброї доставлено в Україну — підтримка міжнародних партнерів: ZAMAN

8 February 2022, 08:08
685

1000 тонн оборонної зброї і обладнання вже доставили в Україну міжнародні партнери.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

За його словами, рекордні обсяги підтримки посилюють позиції України за столом переговорів, а ключовою темою міжнародної політики нині є недопущення чергової хвилі війни Росії проти України.

«Ми перебуваємо на постійному зв’язку з партнерами та продовжуємо консолідувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Завдяки цій роботі сьогодні Україна отримує посилену політичну, безпекову та економічну підтримку. Її загальний обсяг у ці тижні та місяці перетнув позначку у півтора мільярди доларів, а обсяги доставленої до України оборонної зброї та військового обладнання — загальну вагу в понад 1000 тонн», — заявив Кулеба.

Водночас міністр закордонних справ порушуватиме питання військових постачань до України з МЗС Німеччини.  Йдеться про дозвіл ФРН на постачання зброї в Україну.

«Ми вважаємо ці пояснення стосовно України несправедливими, і що тут є більш широкий простір для дій Німеччини. Але ми маємо поважати позицію держави. Утім це не означає, що ми не повинні з нею працювати. Тому ми, безумовно, будемо і надалі працювати з Німеччиною з цього питання», — додав Кулеба.