Join the family ATR

«Стоїмо пліч-о-пліч з Україною» — акції підтримки прокотилися світом: ZAMAN

8 February 2022, 08:33
685

Світове українство та небайдужі у багатьох країнах світу вийшли на акції солідарності з Україною та проти російської агресії.

Протестували у 13 містах Канади, трьох федеральних землях Німеччини, а також у Сполучених Штатах, Грузії та інших державах Європи, Америки та Азії. 

Представники української та білоруської громад, а також інші активісти вийшли до стін Європарламенту в Брюсселі з протестом проти російської агресії. На знак солідарності вони тримали синьо-жовті та національні білоруські біло-червоно-білі стяги. 

Сотні людей також вийшли на площі німецьких Дрездена, Дюссельдорфа та Мюнхена. Організували акції українські громади Німеччини, до них долучились білоруси, грузини та самі німці. Учасники акцій нагадали, що внаслідок російської агресії загинуло більше 13 тисяч українців.  Люди закликали німецький уряд допомогти Україні оборонною зброєю та усім можливим для стримування російської агресії.

Водночас, сотні іноземців вийшли з міжнародним маршем єдності за Україну у середмісті Києва. Британці, шотландці, німці, ірландці, французи та інші іноземці, які мешкають в Україні, крокували зі своїми національними прапорами від пам’ятника Тарасу Шевченку до Майдану Незалежності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував всім, хто виходить на вулиці, щоб підтримати Україну на тлі російської загрози, що зростає. Міністр зазначив, що така активність та небайдужість українців та іноземців не лише мотивує іноземні уряди виступати на підтримку нашої держави, а також надихає нас тут, в Україні.