Join the family ATR

Понад 23 тисячі нових хворих на COVID-19 в Україні — МОЗ планує скоротити самоізоляцію: ZAMAN

8 February 2022, 08:47
591

Понад 23 тисячі нових хворих на COVID-19 за минулу добу зафіксували в Україні.

Водночас, за словами представників МОЗ, цей показник невдовзі може зрости до 60 тисяч нових хворих за добу. 

«За нашими прогнозами, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости — до 60 тис. осіб на добу. Враховуючи досвід інших країн, де з початку зростання захворюваності до піку проходить близько одного місяця, а в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль, наступного, п'ятого тижня також очікується зростання кількості випадків коронавірусної хвороби.  А вже з сьомого тижня 2022 року захворюваність, ймовірно, почне стабілізуватися та знижуватися», — повідомляє міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Така кількість хворих в Україні пояснюється стрімким розповсюдженням штаму «Омікрон», який натомість провокує менше госпіталізацій та смертей.

Тим часом вже майже 15 мільйонів українців зробили два щеплення від коронавірусу. За останній тиждень найбільшу кількість щеплень зробили у Харківській області, Києві а також у Луганській, Полтавській та Рівненській областях. Найнижчі показники у Івано-Франківській, Волинській, Чернігівській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Наразі Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість скорочення терміну самоізоляції при захворюванні на COVID-19. Інкубаційний період при новому штамі «Омікрон» коротший, ніж у «Дельти». Він становить близько трьох діб. Самоізоляцію планують скоротити до десяти діб для безсимптомних випадків і 13 — для інфікованих з симптомами.