Join the family ATR

70 років правління Єлизавети II — дружина принца Чарльза отримає титул: ZAMAN

8 February 2022, 09:11
587

Королева Єлизавета II підходить до торта, який підготували на честь платинового ювілею.

Вона перебувала на британському престолі 70 років. Тим самим подолала рубіж, який не вдавалося пройти жодному з її попередників за останню тисячу років. 

Королеві повідомляють, що торт розгорнули до неї ногами, щоб журналістам було зручніше прочитати.

«А, щоб їм було краще видно? Мені байдуже, я не проти. Думаю, що зможу прочитати напис і догори дриґом», — жартує королева.

95-річна Єлизавета фактично стала королевою після смерті батька, короля Георга VI, 6 лютого 1952 року. Того дня вона перебувала у Кенії з міжнародним візитом. Незважаючи на похилий вік, монархиня продовжує виконувати свої офіційні обов'язки. Проте, з жовтня минулого року вона мало з'являється на публіці. Тоді вона провела ніч у лікарні. Чому, не повідомлялося. Проте з того часу лікарі рекомендують їй більше відпочивати.

Найближчим часом плануються скромні заходи. А пишні урочистості будуть на початку літа. Вони будуть присвячені її коронації, що відбулася 2 червня 1953 року. 

Тим часом Єлизавета II оголосила, що хоче, щоб дружина принца Чарльза Камілла отримала титул королева-консорт, коли її чоловік стане королем. Про це вона повідомила у письмовій заяві з нагоди 70-річного ювілею. За її словами, на це її підштовхнула лояльність та прихильність з боку британців. У листі вона висловила надію, що Чарльз і Камілла отримають таку підтримку.

«Я щиро бажаю, щоб, коли прийде час, Камілла була відома як королева-консорт, оскільки вона продовжує свою вірну службу», — заявила Єлизавета ІІ.

Як відомо, Чарльз та Камілла одружилися у 2005 році у Віндзорі. Вони повідомили, що «зворушені і задоволені словами Її Величності». Камілла, давнє кохання Чарльза, зараз носить титул герцогиня Корнуольська. Раніше її вважали аутсайдером королівської сім'ї. Проте заява королеви показує, що вона змогла влитися у монарший двір. Сьогодні вона разом із Чарльзом регулярно представляє королівську сім'ю на офіційних заходах.