Join the family ATR

Підготовче засідання у «справі» Джеляла та Ахтемових — відбудеться 18 лютого: ZAMAN

8 February 2022, 10:01
728

Підготовче засідання у сфабрикованій «справі» проти Нарімана Джеляла та братів Ахтемових призначили на 18 лютого.

Судилище щодо так званої «диверсії на газопроводі» у Перевальному під Сімферополем відбудеться в окупаційному «Верховному суді Криму». 

Про це повідомив адвокат Микола Полозов. Водночас, у листі з неволі Наріман Джелял заявив, що його не спонукали до будь-яких зізнань. 

У тексті, опублікованому його дружиною Лєвізою, Наріман Джелял наголошує, що від нього не вимагали обмовити себе, на відміну від Азіза та Асана Ахтемових, з яких окупанти вибивали свідчення. Бранець переконаний, що така байдужість окупантів зумовлена тим, що результат «справи» їм відомий.

«Слідчому нічого не треба було від мене.  Безперечно, він мав уже офіційну картину «слідства» та його результат.  Він уже знав у чому «зізналися» Асан і Азіз, швидше за все, будучи автором або співавтором цих «визнань». Вже написав, що мають сказати засекречені свідки. Дрібні шорсткості доручили усувати вже іншому слідчому, щоб справа набула більш-менш пристойного вигляду і щоб безпринципний суддя-злочинець ухвалив заплановане рішення, зімітувавши правосуддя. В аналогічній ситуації опинився Раїф Февзієв, з яким ми тісно познайомилися під час слідства та ознайомлення з матеріалами наших «справ». Раїф — релігійний діяч;  людина, що любить нашу землю, народ, його культуру та мову. Виходить, що слідчим у кримінальних «справах» і не потрібно чути деякі відповіді. Їх не цікавить істина. Вони лише добровільні гвинтики у державному репресивному механізмі, мета якого — покарати неугодних людей», — пише Наріман Джелял.