Join the family ATR

Країною шириться «Омікрон» та грип — понад 34 тисячі нових пацієнтів з COVID-19: ZAMAN

9 February 2022, 09:12
613

Понад 34 тисячі нових пацієнтів з COVID-19 виявлено на вільній території України. При цьому одужали більше 15 тисяч українців, а 255 людей померли від ковідних ускладнень.

За повідомленням МОЗ, це найвищих показник захворюваності за останній місяць. 

За словами гендиректора Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечнікова Сергія Риженка, попри порівняно легкий перебіг захворювання в інфікованих штамом «Омікрон», наслідки хвороби можуть бути важкими — інфаркти та інсульти. Лікар додав, що грип за симптоматичною картиною дуже схожий на «Омікрон». Однак при грипі кров розріджується, а при коронавірусі відбувається тромбоутворення.

Водночас, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив про паралельне розповсюдження з COVID-19 грипу та інших респіраторних хвороб.

А в окупованому Криму темпи поширення хвороби не сповільнюються. За минулу добу окупаційна «влада» нарахувала 1545 нових пацієнтів з COVID-19. Хвороба забрала життя 11 кримчан. 38 шкіл на півострові вже перевели на дистанційну форму навчання. А окупаційна «влада» Севастополя заявляє, що третина дітей, хворих ГРВІ, інфіковані ковідом.