Join the family ATR

Обшуки у домівках кримських татар — окупанти удосвіта вдерлися до чотирьох осель: ZAMAN

9 February 2022, 20:28
754

Російські окупанти удосвіта вдерлися до чотирьох осель кримських татар.

У Танковому під Бахчисараєм окупанти затримали Ансара Османова, у Сімферополі — Аметхана Абдулвапова, у Тиловому біля Севастополя — Ернеста Сейтосманова, а у Білогірську — Марлена Мустафаєва.

Перевернувши оселю догори дриґом, окупанти забрали чоловіків та вивезли у невідомому напрямку.

Окупанти шукали будь-яку електроніку й навіть погрожували сину Османових, коли той відмовився віддавати мобільний телефон. Дружині Ансара Османова заявили, що її чоловіка звинувачують у тероризмі. Силовики оглянули блокноти, всі книжки та особисті щоденники. Вилучили записник з паролями від соціальних мереж, а в сина Ансара Османова навіть забрали особисті накопичення.

Ще один в’язень Ернест Сейтосманов нещодавно відбув адміністративний арешт за те, що приїхав зустріти адвоката Едема Семедялева після незаконного ув’язнення. Брата ж Ернеста кинули до колонії суворого режиму на 17 років за розмови про Іслам.

Після облави Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова, Ернеста Сейтосманова та Марлена Мустафаєва відвезли до окупаційних управлінь ФСБ, а звідти — одразу на обрання запобіжного заходу.  

Попри те, що формально судилище було відкритим, ані громадянських журналістів, ані слухачів всередину не пустили. Прикривались окупанти нібито противірусною обережністю та, як заявив слідчий, пересторогою, що не всіх фігурантів ще затримали.

Так, Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова, Ернеста Сейтосманова та Марлена Мустафаєва заарештували до 7 квітня. Їм закидають нібито «тероризм» та «спробу захоплення влади у Росії». Підтримати бранців зібралося чимало кримських татар. Вони обурені черговим свавільним затриманням та безпідставними обвинуваченнями.