Join the family ATR

Протести у Канаді продовжуються — далекобійники хочуть відставки прем‘єр-міністра: ZAMAN

10 February 2022, 07:56
784

Далекобійники у Канаді продовжують протестувати проти «антиковідних» обмежень прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо.

Згідно з нещодавно прийнятими правилами, далекобійники зобов’язані робити щеплення від COVID-19, або щоразу, в'їжджаючи в Канаду зі США, сидіти на карантині. 

Далекобійники перекрили центр столиці Оттави. Вони заявляють, що їхня акція безстрокова, і вони не поїдуть, допоки заходи не скасують. 

Водночас, ліберал прем’єр-міністр Трюдо повідомив, що на поступки йти не збирається.

«Ми й надалі підтримуватимемо не лише жителів Оттави, на яких дуже вплинув протест, але також усіх людей у ​​країні, включаючи працьовитих далекобійників, які застрягли на кордоні через протест. Я закликаю Консервативну партію бути послідовною, а також закликаю зупинити протести», — наголосив він.

Консерватори ж, навпаки, закликали скасувати обмежувальні заходи.

«Консерватори вважають, що жити із COVID-19 — це означає відкриття, скасування обов'язкових правил. Гадаю, деякі ліберали теж так вважають. То чи буде прем'єр-міністр дослухатися науки? Чи скасує він локдауни, щоб Канада знову стала по-справжньому сильною та вільною?», — питає лідер Консервативної партії Кендіс Берген.

Варто зазначити, що протест із антиковідного переріс в антиурядовий. Далекобійники також закликають Трюдо піти у відставку. Влада зі свого боку продовжує поступово перекривати водіям кисень. Так, нещодавно вони змусили платформу GoFundMe закрити сторінку збору коштів для протестувальників. Поліція також вилучила тисячі літрів палива із бензовозу, який приїхав для підтримки протестів. Варто зазначити, що майже 80% населення Канади зробили по два щеплення від коронавірусу. Серед водіїв вантажівок ця цифра сягає 90%.