Join the family ATR

«Конвой свободи» — протест далекобійників перекинувся на Францію: ZAMAN

15 February 2022, 07:35
590

Слідом за Канадою протест далекобійників перекинувся на Францію.

Нині «Конвой свободи» рухається в Париж. До цього далекобійники протестували у Монтобані, Перпіньяні, Нарбонні та Бордо. 

На перехресті однієї з автострад зібралося близько 1000 прихильників «конвою». Вони розмахують французькими прапорами та тримають плакати з гаслами «Давайте знайдемо свободу».

При цьому у Франції серед протестувальників не лише фури, а й звичайні авто та мотоцикли.

«Я більше не можу терпіти паспорти вакцинації. Це пекло. Терпіння закінчилося. Потрібно повернутись до звичайного життя», — каже один з далекобійників. 

Загалом до протесту приєдналося близько 120 машин. Водії мають намір доїхати до Парижа, а потім і до Брюсселя, щоб вимагати скасування вимоги наявності обов'язкової вакцинації для відвідування громадських місць. 

Водночас, у Канаді чиновники вже думають про те, щоб вжити суворіших заходів щодо далекобійників. Багато вулиць Оттави залишаються заблокованими. Учасники «Конвою свободи» вимагають скасувати обов'язкову вакцинацію для працівників їхньої галузі, які їздять на територію США. Федеральні міністри Канади вже назвали блокаду незаконною та закликали протестувальників повернутися додому. Поліція обіцяє активізуватися, щоб покласти край протестам, які відбуваються перед парламентом, Банком Канади та канцелярією прем'єр-міністра. Однак протестувальники та їхні прихильники кажуть, що їхати не планують.

За словами правоохоронців, порушникам загрожує кримінальна відповідальність. Поліція вже стягнула понад півсотні одиниць техніки.