Join the family ATR

Меджліс лишається в Києві — заява представницького органу щодо ризиків вторгнення РФ: ZAMAN

15 February 2022, 09:24
865

Меджліс кримськотатарського народу не переноситиме свій офіс на тлі ризиків повномасштабного вторгнення РФ.

Про це йдеться у заяві представницького органу корінного народу щодо загрози нової хвилі російської агресії проти України. 

Як відомо, після окупації Криму Меджліс базується у Києві. 

Згідно з заявою, представницький орган виходить з того, що в умовах загрози масштабного військового вторгнення всі вищі органи державної влади України повинні виконувати свої повноваження, перебуваючи в місцях свого постійного перебування. 

За словами Рефата Чубарова, Меджліс працює планово, продовжує контактували з українською владою, іноземними дипломатами, міжнародними організаціями, а також не припиняє особистий прийом громадян. Також у представницькому органі висловили довіру українському війську та закликали до єдності.  

«З метою відсічі очікуваного військового вторгнення російських військ на материкову частину території України, а згодом — звільнення тимчасово окупованих РФ Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також окремих районів Донецької та Луганської областей, Меджліс кримськотатарського народу закликає Президента України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, продержавні політичні партії, громадські організації та народні рухи до консолідації на засадах постійного діалогу та взаємної співпраці», — йдеться у заяві.