Join the family ATR

Скасувати ковідні обмеження — протест далекобійників у Канаді не вщухає: ZAMAN

17 February 2022, 07:57
816

Протест у канадській столиці не вщухає.

Протест в Оттаві розпочали далекобійники наприкінці січня, виступаючи проти обов'язкової вакцинації. Згодом до них приєдналися й інші. Люди продовжують блокувати центральні вулиці міста, розмахуючи прапорами та вимагаючи від уряду Джастіна Трюдо послабити карантинні заходи.

«Я вийшов заради майбутнього моїх племінників та племінниць. Вони теж хотіли прийти, але не змогли. Настав час змінити політику. Повернімося до нормального життя», — закликає один з протестувальників. 

Далекобійники також частково блокували міст Амбасадор, який веде до найжвавішого КПП на кордоні зі США, та два інші переїзди. Згодом, після того, як їм пригрозили штрафами та тюремним ув'язненням, люди роз'їхалися. 

Тим часом голова поліції Оттави подав у відставку після критики за те, що він не зміг зупинити протести, які паралізують центр столиці вже кілька тижнів. Пітер Слоулі заявив, що зробив усе можливе. Проте багато хто був незадоволений тим, що поліцейські надто поблажливі до протестувальників. Втім, протестувальники кажуть, що треба націлитись не на невдоволених, а на обмеження. Адже саме вони завдають найбільшої шкоди.

«За останні два роки я втратив більше друзів через самогубство, ніж за все попереднє життя, мої брати втратили роботу, тому я тут, щоб разом стояти за мир, любов та єдність та кричати про свободу так голосно, як тільки можу. Вони мають відмовитись від обмежень», — каже протестувальник. 

Як відомо, у понеділок прем'єр-міністр Джастін Трюдо задіяв Закон про надзвичайні ситуації. Це зупинить фінансування протестувальників, а також дозволить направити в провінції та округи федеральну поліцію. Варто зазначити, що протести в Канаді спровокували подібні виступи і в інших регіонах світу, включаючи Європу та Нову Зеландію.