Join the family ATR

Підірвемо економіку РФ — Байден про наслідки російського вторгнення в Україну: ZAMAN

17 February 2022, 08:21
908

У разі повномасштабної атаки РФ на Україну, США та їхні союзники готові запровадити серйозні санкції, які не стали впроваджувати у 2014 році.

Так, президент США Джо Байден звернувся до американського народу щодо ситуації навколо України. Його промова була адресована й росіянам.

«Якщо Росія нападе на Україну, вона зіткнеться з нищівним міжнародним засудженням. Світ не забуде, що Росія обрала марні смерті та руйнацію. Вторгнення в Україну завдасть шкоди самій Росії. Відповідь США та наших союзників буде рішучою. Сьогодні наші союзники по НАТО та Альянс як ніколи єдині та налаштовані рішуче», — наголосив він.

Байден також нагадав російському керівництву, що вторгнення в Україну матиме для Росії «надзвичайні» наслідки. 

«Якщо Росія продовжить вторгнення, ми разом протистоятимемо її агресії. США, а також наші союзники та партнери в усьому світі готові запровадити потужні санкції та заходи експортного контролю, зокрема заходи, які ми не застосували, коли Росія вторглася в Крим і Донбас у 2014 році. Головні [російські] фінансові інституції та ключові галузі промисловості опиняться під великим тиском. Ми готові запровадити ці заходи, щойно та якщо Росія піде на вторгнення. Ми забезпечимо довгострокові наслідки та підірвемо здатність Росії бути конкурентоспроможною в економічному та стратегічному плані. Щодо газопроводу «Північний потік-2» — якщо Росія піде на подальше вторгнення, його не буде», — заявив Байден. 

Наприкінці звернення Джо Байден заявив, що досі існують два варіанти розв'язання кризи. І заради глобальної стабільності та спільного майбутнього закликав Росію обрати дипломатію, а не війну.