Join the family ATR

День єднання — Україна відзначила нове свято: ZAMAN

17 February 2022, 09:07
964

В Україні відзначили День єднання, спрямований на згуртування українців перед обличчям російської загрози та інформаційного тиску.

Указ про призначення в Україні нового свята підписав президент України Володимир Зеленський. 

У цей день Державний прапор України замайорів на будинках і спорудах в усіх населених пунктах. О 10-й ранку пролунав Державний гімн України. У Борисполі церемонія підняття прапору під гімн України відбулася за участю голови держави.

Усі телеканали долучилися до Всеукраїнського телевізійного марафону. Він тривав з 8 до 10 ранку, а потім з 19 до 22 години вечора. У студії міністри та депутати змінювали один одного, розповідаючи про те, що робить держава у боротьбі за мир. 

Наприкінці першої частини телемарафону  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в українців є особлива риса: об'єднуватися у часи скрути. Це показав 2014 рік коли українці зламали плани Путіна зробити зі східних та південних областей України «малоросію».

Урочисті заходи відбулися ї у Верховній Раді. У залі парламенту пролунав національний гімн у виконанні хору Верьовки. На відкритті пленарного засідання також була присутня делегація литовських парламентарів, які виступили зі словами підтримки України.