Join the family ATR

Обшук та затримання делегата Курултаю Едема Дудакова — подробиці: ZAMAN

18 February 2022, 07:33
954

Близько сьомої ранку російські окупанти вдерлися до оселі делегата Курултаю Едема Дудакова.

Родинне обійстя Едема Дудакова у Бахчисараї оточили силовики, поки всередині нишпорили представники «центру по боротьбі з екстремізмом». На облаву прибув навіть сам начальник окупаційної «управи» Руслан Шамбазов, причетний до численних катувань та переслідувань кримських татар. Шамбазов не пустив до підзахисного адвоката Едема Семедляєва, якого раніше заарештовував.

Більше двох з половиною годин окупаційні силовики нишпорили оселею Едема Дудакова. А його захисники не мали змогу проконтролювати, що саме робиться всередині.

Окупанти звинуватили Едема Дудакова в нібито «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», заявивши, що коментар під постом у соціальній мережі, датований ще 2017-м роком — це злочин, що триває.

У чорних мішках окупанти винесли з оселі Дудакова комп’ютери, мобільні телефони та іншу електроніку. В оточенні групи камуфльованих силовиків і співробітників так званого «центру», делегата Курултаю повезли до окупаційного відділку поліції Бахчисарая.

Автозак з Едемом Дудаковим супроводжували кілька автівок. Одна з них — сірий позашляховик з силовиками — чомусь має українські номерні знаки з київською реєстрацією. Синьо-жовтий прапорець на автівці завбачливо приховали чорною стрічкою.

Упродовж доби Едема Дудакова тримають в кімнаті для адміністративно затриманих. Покарання в окупаційному «суді» мають обрати у п’ятницю. За надуманими звинуваченнями делегату Курултаю передбачений штраф від 10 до 20 тисяч рублів, 100 годин виправних робіт або ж 15 діб адмінарешту.

Водночас, сам Едем Дудаков впевнений, що так зване «розпалювання ворожнечі» — надуманий привід. Своє затримання він пов’язує з несприйняттям та критикою окупаційної «влади» через репресії, які вона чинить щодо кримськотатарського народу, а також протистоянням знищенню культурної спадщини корінного народу, зокрема висвітленням злочинного руйнування Ханського Палацу.