Join the family ATR

COVID-19 в Україні — препарат «Паксловід» доступний для груп ризику: ZAMAN

18 February 2022, 08:22
906

Понад 33 тисяч випадків COVID-19 за добу зафіксували в Україні. 259 людей померли від наслідків хвороби.

Про це повідомляють у МОЗ.

У червоній зоні епіднебезпеки в Україні залишаються п'ять областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. У жовтій — Полтавська, Харківська та Київ. Інші регіони знаходяться на помаранчевому рівні епіднебезпеки. 

За даними сайту Worldometers, Україна опинилася на 4 місці в Європі за добовою смертністю від коронавірусу. Найбільше нових випадків виявили у Німеччині, Росії, Бразилії. 

У МОЗ нагадали, що найефективнішою профілактикою від COVID-19 є вакцинація.

Водночас, для амбулаторного лікування COVID-19 в Україні вже доступний препарат «Паксловід». За результатами експертизи, його допущено до екстреного медичного застосування. МОЗ вже підписало контракт із виробником препарату, компанією «Pfizer» на постачання в Україну 300 тисяч курсів «Паксловіду».

«Це ще один препарат для амбулаторного лікування пацієнтів з груп ризику. Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформуємо додатково», — каже міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Тим часом в окупованому Криму окупанти заявили про майже 2 тисячі нових випадків COVID-19. 12 людей на півострові не змогли подолати цю хворобу та пішли з життя.