Join the family ATR

Депутати та бізнес підтримали дорожню карту розвитку Донеччини та Луганщини — Мінреінтеграції

18 February 2022, 13:29
1126

Підтриманий профільним парламентським Комітетом законопроєкт «Про запровадження спеціального режиму господарської діяльності на території пріоритетного розвитку у Донецькій та Луганській областях» дасть зелене світло економічному відновленню прифронтових територій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За повідомленням міністерства, ця новація з’явилася завдяки співпраці законодавчої та виконавчої влади, а також бізнес-спільноти.

Авторами документа виступили понад сто народних депутатів, а головним його ініціатором стало Міністерство з питань реінтеграції.

До цього у січні віцепрем'єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук ініціювала консультаційне обговорення законопроєкту у Краматорську, де з’ясувала, що на цей документ давно чекає бізнес та громадські організації і готові його підтримати.

Головною метою законопроєкту є запровадження спеціального правового режиму господарської діяльності та створення сприятливого інвестиційного клімату на території пріоритетного розвитку в Донецькі та Луганській області.

«Щоб відновити економіку регіону, який щодня змушений чути «голос війни», а відтак вважається надто ризиковим, традиційних інструментів та методів буде замало слід запроваджувати інноваційні економічні моделі та рішення. Саме на це й «заточений» законопроєкт», — йдеться у повідомленні міністерства.

Тепер за законопроєкт мають проголосувати у Верховній Раді України.