Join the family ATR

Збройні провокації РФ на сході — окупанти гатять з цивільних кварталів: ZAMAN

19 February 2022, 07:40
1324

Російські окупанти гатять важкою артилерією з цивільних кварталів.

Зранку ворог застосував важкі міномети та артилерійські системи калібру 122 мм, озброєння БМП та інше. Загалом було зафіксовано більше трьох десятків обстрілів. Водночас, у лавах українського війська обійшлося без втрат. 

У штабі Об'єднаних сил наголошують, що вогонь ведеться з окупованих сіл, а артилерійські системи встановлюють просто поруч з будинками мирних жителів. 

Так, запеклі атаки російських окупантів не вщухають вже другу добу. У четвер було зафіксовано 60 ворожих обстрілів. Двоє українських воїнів були поранені та нині перебувають у шпиталі. Не гребують окупанти і вогнем по цивільним. Двоє людей поранені, ще троє зазнали контузій. Під удар артилерії потрапили мирні квартали Старого Айдара, Лобачевого, Станиці Луганської та Врубівки. У зоні ураження опинились дитячий садочок та Врубівський ліцей. На момент атаки в ньому знаходилося 30 учнів та 14 працівників.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що з прифронтових міст і сіл окупованої території планується евакуація людей. Генерал Залужний нагадав, що всю відповідальність за становище на окупованих українських землях несе держава-окупант РФ. А Україна поінформувала міжнародні організації про підготовку ворогом збройних провокацій.