Join the family ATR

COVID-19 в Україні — кількість ушпиталень зменшилася у 2–3 рази: ZAMAN

19 February 2022, 08:27
1270

На вільній території України зафіксовано майже 35 тисяч випадків коронавірусу за добу.

Про це повідомляють у МОЗ.

Найбільше людей захворіло у Києві, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. При цьому 30 тисяч людей одужали за останню добу. Водночас, 3330 людей потрапили до лікарень з ускладненнями, а 282 українця померли внаслідок хвороби. 

У МОЗ заявляють, що кількість ушпиталень порівняно з попередньою хвилею зменшилася у 2–3 рази. 

«Зайнятість ліжок складає 40 відсотків. Ми маємо майже 73 тисячі ліжкомісць, 96% із них забезпечені кисневою підтримкою», — додає прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У  «червоній» зоні  епіднебезпеки перебувають п'ять областей України — Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. На «жовтому» рівні — Полтавська та Чернівецька області. Інші регіони — на «помаранчевому» рівні епіднебезпеки. 

В уряді нагадують, що єдиним способом зупинити епідемію є вакцинація.

«Від початку вакцинальної кампанії понад 15,5 млн українців отримали принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19. 45 млн безпечних вакцин поставлено в Україну. Тобто маємо їх у достатній кількості для всіх охочих, зокрема й для бустерних доз. Ми тримаємо цю ситуацію на контролі та продовжуємо докладати зусиль, щоб абсолютна більшість дорослого населення були захищені від загрози коронавірусу», — заявив Шмигаль.

Окрім того, в окупованому Криму стабільно багато інфікованих. За сумнівними підрахунками окупаційної «влади», за останню добу виявлено 2055 нових випадків COVID-19. 9 людей на півострові не змогли подолати цю хворобу та пішли з життя.