Join the family ATR

10 діб делегату Курултая — «суд» виніс вирок Едему Дудакову: ZAMAN

19 February 2022, 08:50
1378

Делегата Курултаю Едема Дудакова заарештували на 10 діб.

Так вирішив окупаційний «Бахчисарайський районний суд». 

Кримського татарина, делегата Курултаю, визнали винним у нібито «підбурюванні до національної ворожнечі». Мовляв, Едем Дудаков «сіяв ненависть» до росіян у коментарі під постом у Facebook, датованим ще 2017-м роком. 

Адвокат Еміль Курбедінов заявив про величезну кількість порушень у сфабрикованій «справі». 

Водночас, Едем Дудаков провину не визнав. Окупаційним «суддям» він заявив, що його слова у коментарі було вирвано з контексту, оскільки так званий «фахівець» не розглядав прокоментовану публікацію.

Окрім того, Едем Дудаков не має сумнівів щодо справжніх мотивів окупаційної «влади». У соціальних мережах він не приховує свого ставлення до становища в окупації, зокрема й плюндрування національного спадку кримських татар. Едем Дудаков в деталях розповідав про варварську «реставрацію» Ханського палацу у Бахчисараї.

Людей, які зібралися біля стін окупаційного «суду» на підтримку Дудакова, всередину не пустили. Навколо них блукали окупаційні поліціянти і робили зауваження щодо нібито порушення карантину. 15 кримських татар силовики затримали.   

Серед затриманих — громадянський журналіст «Кримської солідарності» Азіз Азізов та мати політв'язня Сейрана Салієва — Зодіє Салієва. У відділку жінці стало зле. Довелося викликати швидку допомогу. А захисників майже три години не пускали всередину. У присутності юристів окупаційні поліціянти зібрали пояснення. І лише приблизно за шість годин, з окупаційного відділку поліції, затримані почали виходити.