Join the family ATR

Росія планує створити привід для нападу на Україну — Блінкен: ZAMAN

19 February 2022, 09:36
1486

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що загроза масового російського вторгнення в Україну нікуди не зникла.

За словами Блінкена, можливе російське вторгнення — це не лише загроза, яка нависла над Україною. Це є найбільшою загрозою миру та безпеці у всьому світі. 

За його інформацією, Росія планує створити привід для нападу на Україну.

«Це може бути насильницька подія в Україні або якесь звинувачення проти українського уряду. Це може бути сфабрикований теракт в самій Росії, вигадане віднайдення братських могил, безпілотний напад на цивільне населення, фейковий або справжній напад за допомогою хімічної зброї. Росія може описати цю ситуацію як етнічну чистку або геноцид», — вважає Блінкен. 

Держсекретар США додав, що протягом кількох останніх днів російські медіа активно звинувачують Україну в обстрілах, і це все для того, щоб знайти привід для виправдання потенційної війни.

«У відповідь російський уряд може заявити про те, що вони захищають російське населення і таким чином може початися напад. Російські ракети та бомби можуть почати літати над Україною. Кібератаки також призведуть до порушення роботи українських установ, після того російські танки та військові зможуть вразити по ключових елементах інфраструктури. Вона може напасти на Київ, де живе майже 3 мільйони людей», — підсумував він.