Join the family ATR

Судилище у «справі» Джеляла та братів Ахтемових — засідання відбулося у закритому режимі: ZAMAN

19 February 2022, 10:10
1270

Процес не над кримськими татарами, а над системою, яка знущається з кримських татар.

Так процес, що почався над Наріманом Джелялом і братами Ахтемовами у так званій «справі про диверсію», охарактеризував адвокат Микола Полозов. 

Засідання відбувалося у закритому режимі, підсудних до зали засідання доставили, але нікого зі слухачів не допустили.

На засідання «суду» прийшли десятки людей. Співробітники поліції в гучномовець почали закликати їх розходитися, інакше погрожували затримувати та складати адміністративні протоколи.

Дружин політв'язнів на судове засідання також не пропустили. Вони виявили бажання бути громадськими захисниками, але їхнє клопотання «суд» так і не розглянув.

За словами адвоката Миколи Полозова, колегію «суддів» очолив Віктор Зіньков. Він виносив вирок іншому заступнику голови Меджлісу Ахтему Чийгозу, якого окупанти звинуватили та засудили за організацію масових заворушень під будівлею кримського парламенту в лютому 2014 року на мітингу за територіальну цілісність України. 

Микола Полозов вимагав відведення як суддів, так і прокурорів, та жодне з клопотань сторони захисту так званим «судом» не було прийнято. 

Окрім того, стали відомі результати розслідування, розпочаті після заяви підсудних про катування. «Військове управління слідчого комітету» не порушувало справи проти співробітників ФСБ, які катували підсудних вибиваючи необхідні свідчення. 

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, а також братів Асана та Азіза Ахтемових окупанти затримали під час облав 3 та 4 вересня. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії» на газопроводі у селі Перевальне, під Сімферополем. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені що Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.