Join the family ATR

Окупанти гатили по Станиці Луганській — продовжують провокації: ZAMAN

22 February 2022, 07:14
964

Російські окупанти майже годину безперервно гатили по Станиці Луганській.

Про це повідомляють у штабі ООС.

Ворог випустив 140 артилерійських снарядів 122 калібру. Бойового травмування зазнав український воїн. Нині він перебуває у задовільному стані під наглядом медиків. 

Зранку ворог завдав 21 удару з 82-х та 120-х мінометів, артилерії калібру 122 та 152 міліметри та протитанкових ракетних комплексів. Під удар важкої артилерії потрапило зокрема село Мемрик, на Донеччині, що розташоване у 30 км від лінії фронту. А напередодні ворог 80 разів атакував українські позиції, зокрема, прикриваючись цивільними.

Окрім того, російські окупанти завдали ще 10 атак на цивільну інфраструктуру Гнутового, Авдіївки, Врубівки, Станиці Луганської, Новолуганського, Лопаскиного та Щастя. Цього разу обійшлося без жертв. За повідомленням штабу, можливі чергові удари по об’єктах важливої інфраструктури. Там наголошують, що російські окупанти хаотично гатять по загарбаних містах і селах. Напередодні з важкої зброї обстріляли окупований Луганськ, аби звинуватити українських військових. 

Нагадаємо, що у понеділок російські пропагандисти розповіли, що українські військові нібито обстріляли прикордонний пункт ФСБ на Ростовщині. На поширеному відео майже вщент зруйнований будиночок, більше схожий на давно закинутий сарай. Довкола розкинутий мотлох та сміття, а поруч майорить неушкоджений триколор. Водночас, російські служби не повідомляють, де саме стався цей нібито «обстріл». Секретар Ради Нацбезпеки і Оборони Олексій Данілов назвав це фейком і фантазіями та нагадав, що Україна попереджала про можливі подібні провокації.