Join the family ATR

Хвиля захворювань на COVID-19 в Україні спадає — МОЗ: ZAMAN

22 February 2022, 07:46
932

Хвиля захворювань на COVID-19 в Україні йде на спад.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я. 

За минулу добу в Україні зафіксовано 13 з половиною тисяч нових випадків коронавірусу. 127 людей померли від цієї хвороби. Проте, це менше, ніж тиждень тому.

У жовтій зоні епідемічної небезпеки наразі перебувають чотири регіони: Львівська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області. У червоній — п'ять областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. Інші регіони — на помаранчевому рівні епіднебезпеки. 

За інформацією міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, в країні знижується і кількість госпіталізацій. Минулий тиждень був першим із останніх шести, коли виписаних з лікарень пацієнтів більше, ніж госпіталізованих.

Як повідомлялося раніше, у регіони країни вже розвезли препарат  «Молнупіравір». Його застосовують для того, щоб запобігти тяжкому перебігу хвороби та зменшити ризик госпіталізації або смерті. Призначать його будуть пацієнтам із групи ризику — людям похилого віку та з хронічними захворюваннями. 

А в окупованому Криму «ковідна» хвиля не вщухає. Навіть за сумнівними підрахунками окупаційної «влади», нарахували майже 2,5 тисячі нових випадків коронавірусу. 11 людей пішли з життя через цю хворобу.