Join the family ATR

Європейська перспектива для України — Кулеба звернувся до ЄС: ZAMAN

22 February 2022, 08:20
1223

Чітка європейська перспектива для України — найкраща відповідь Євросоюзу Росії, яка погрожує Європі новою війною.

Про це заявив міністр закордонних справ України після участі у Раді міністрів ЄС з закордонних справ. 

Кулеба переконаний, що такий крок Євросоюзу був би потужним сигналом про те, що Україна впевнено рухається до європейської сім’ї миру і процвітання, в якій її чекають.

«Я сказав колегам, що найкраще стратегічне рішення, яке вони можуть зараз ухвалити — це надання Україні європейської перспективи. Це буде чіткий сигнал президенту Путіну: щоб він не робив, як би він не старався, рух України є незворотним, і Україну ніхто не залишить сам-на-сам з Росією», — заявив Кулеба. 

Водночас, Європейський Союз підтвердив готовність надати Україні комплексну допомогу у зміцненні її кібернетичної безпеки.

«Ми розуміємо, що сучасна війна — це не лише танки, артилерія літаки, — це також бойові дії в кіберпросторі. Сьогодні я отримав підтвердження від Європейського Союзу, що вони позитивно реагують на мій запит, на мій лист до них, і що нам буде зроблена пропозиція про системну допомогу з боку Європейського Союзу у зміцненні нашої кібербезпеки», — додав Кулеба.

Міністр закордонних справ також заявив, що вважає саміт п’ятьох постійних членів Ради Безпеки ООН + Україна, Німеччина та Туреччина найбільш оптимальним форматом для ведення дискусії про деескалацію та формування нових гарантій безпеки.

«Україна вітає будь-які дипломатичні зусилля, при цьому вважаємо, що найбільш оптимальним форматом для ведення дискусії про деескалацію та формування нових гарантій безпеки є проведення саміту у форматі п’ятьох постійних членів Ради Безпеки ООН + Україна, Німеччина та Туреччина — це той оптимальний формат для обговорення того, що відбувається вздовж України», — підсумував Кулеба.