Join the family ATR

15 діб арешту та штрафи — окупанти покарали кримських татар за підтримку Дудакова: ZAMAN

22 February 2022, 10:15
1767

Окупаційний «Бахчисарайський суд» покарав 15 кримських татар, які прийшли підтримати затриманого делегата Курултаю Едема Дудакова.

Окупанти винесли вироки у вигляді арешту до 15 діб та штрафів до 12 тисяч рублів. 

За словами затриманих, вони прийшли на відкрите судове засідання, але всередину нікого не пустили. Співробітники поліції в гучномовець вимагали розійтися. Коли присутні почали розходитися, співробітники ОМОН та Росгвардії почали всіх затримувати та садити в автобус, нібито за те, що присутні створили перешкоду пішоходам.

«Суд завершився, рішення ухвалили. Я не чекала від них рішення на свою користь. За їхньою версією, я скоїла правопорушення, нібито я перешкоджала пішоходам, створила перешкоди машинам. У підсумку присудили мені штраф 12 тисяч рублів. Я з цим рішенням не згодна, подаватимемо апеляцію до вищої інстанції», — каже мати політв’язня Сейрана Салієва Зодіє Салієва.

Серед затриманих було чимало літніх людей. У день затримання всіх доправили до окупаційного «Бахчисарайського райвідділу» поліції. Лише надвечір почали складати адміністративні протоколи. 12 із 15 людей залишили ночувати в ізоляторі. 67-річну Зодіє Салієву та 79-річного Гані Абдулганієва відпустили додому — під зобов'язання про явку. Усіх затриманих розвезли ізоляторами кримських міст. П’ятеро отримали штрафи від 10 до 12 тисяч рублів. 10 людей заарештували на терміни від 5 до 10 діб. За словами захисників, окупаційний «суд» грав в одні ворота, аргументи затриманих та їхніх захисників до уваги не брали.

Нагадаємо, що 17 лютого окупанти вдерлися до будинку делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова. Співробітники «Центру з протидії екстремізму» вилучили електронну техніку та мобільні телефони. Адвокатів на обшук не допустили. Дудакова звинуватили у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі через коментар у соцмережі. Йому присудили 10 діб адміністративного арешту.