Join the family ATR

Новий етап російсько-української війни розпочато — визнання Путіним «Л/ДНР»: ZAMAN

23 February 2022, 07:26
1641

Російський диктатор Владімір Путін у зверненні до свого населення підтвердив визнання так званих «Л/ДНР» — фактично власних окупаційних «адміністрацій» на загарбаних землях Донеччини та Луганщини.

У Кремлі старанно імітували нібито міжнародну зустріч. У присутності маріонеткових ватажків Путін погодив дипломатичні відносини з ОРДЛО, щоправда з їхніми межами не визначився. 

Водночас Путін уклав «угоду про дружбу», що зокрема передбачає будівництво військових баз, а також тепер вже офіційну відправку військ до окупованих територій.

Цьому передував майже годинний потік російської пропаганди. Упродовж півгодини підстаркуватий диктатор вкотре розповів своє бачення історії. Путін розповідав, як нібито Ленін створював Україну, про те, що Донбас ледь не силою втиснули до складу нашої держави та й Крим, мовляв, подарували. І про давно забуту «новоросію» нагадав. Часами покашлюючи, володар Кремля заявив, що, мовляв, Україна спільно з НАТО планує відвоювати окупований півострів.

Обурився президент агресорки й тому, що Україні допомагають зброєю. Щоправда, не згадав, що неабияк цьому посприяли саме російське вторгнення, окупація частини територій та все нові й нові погрози. Українську владу Путін знову взявся називати режимом, який нібито переслідує російську меншину.  

Визнання власних окупаційних «адміністрацій» Путін назвав кроком, який давно назрів. Всі необхідні документи ратифікували Дума та Рада федерації. 

Окрім самої Росії, визнати ОРДЛО наважилися лише Куба, Венесуела, Нікарагуа та Сирія, а також інші псевдореспубліки з окупованих територій Грузії — Абхазія та Південна Осетія. Фактично, всі ті ж, хто визнав окупацію Криму.