Join the family ATR

Велика Британія оголосила санкції проти російських банків — Джонсон: ZAMAN

23 February 2022, 09:07
2032

Велика Британія підготувала список російських банків та олігархів щодо яких застосує санкції.

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон заявив, що будуть заморожені будь-які британські активи наближених до Путіна олігархів Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів. Їм також буде заборонено відвідувати країну. 

Оголошено про санкції й проти 5 російських банків: Чорноморського банку розвитку та реконструкції, банку «Росія», Індустріального ощадного, Промсвязьбанку та Генбанку, найбільшого з тих, що працюють в окупованому Криму. 

За словами Джонсона, це перший етап санкцій і будуть наступні, якщо Путін піде далі. Він додав, що дав президенту України Зеленському запевнення у непохитній підтримці, а Британія повинна підготуватися до можливих наступних етапів плану Путіна.

«Він вважає, що Україна не має реального права на існування як суверенна, незалежна країна. Але це йде врозріз з усім, за що ми боролися наприкінці Холодної війни, це йде врозріз зі сподіваннями українського народу. Найскладніше зараз для Владіміра Путіна у проведенні цієї війни. Він зіткнеться з чимось, що, я думаю, йому буде дуже важко перемогти, і це українське почуття національної гордості та їхня рішучість захищати свою країну», — переконаний Борис Джонсон.