Join the family ATR

Путін о 5-й ранку оголосив про початок операції на Донбасі

24 February 2022, 06:45
1973

О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив, що ухвалив рішення про початок проведення спецоперації на Донбасі на так зване «прохання» угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Про це він сказав під час свого звернення, яке транслювалося російськими телеканалами.

За словами володаря Кремля, в плани Росії нібито не входить окупація українських земель.

«Обстоятельства требуют от нас решительных и незамедлительных действий. Народные республики Донбасса обратились к России с просьбой о помощи. В связи с этим, в соответствии со статьей 51, часть 7 Устава ООН, с санкции Совета Федерации и во исполнение ратифицированных Федеральным Собранием договоров о дружбе и взаимопомощи с ДНР и ЛНР, мной принято решение о проведении специальной военной операции. Ее цель — защита людей, которые на протяжений восьми лет подвергаются издевательствам, геноциду со стороны киевского режима. И для этого мы будем стремиться к демилитаризации и денацификации Украины. А также преданию суду тех, кто совершил многочисленные кровавые преступления против мирных жителей, в том числе и граждан Российской Федерации», — заявив Путін.

Водночас, від очевидців надходять повідомлення про вибухи у Краматорську, Харкові та Києві.

Повідомляється мінімум про чотири вибухи в Краматорську, потужний вибух в Одесі, Бердянську, початок потужних обстрілів на Донбасі.

У столиці України вибухи чули мешканці Позняків та Троєщини. Тим часом повідомляється про вибухи та стрілянину в районі аеропорту «Бориспіль»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України.

«Тривають удари по мирних українських містах. Це загарбницька війна. Україна буде захищатися та переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти — просто зараз».