Join the family ATR

Прикордонники зі Зміїного живі, перебувають у полоні — ВМС

28 February 2022, 15:03
664

Українські прикордонники, які захищали острів Зміїний від російських загарбників, що вважалися загиблими, насправді живі й перебувають у полоні росіян.

Про це повідомила пресслужба Військово-морських Сил Збройних сил України.

«Щодо морських піхотинців та прикордонників, взятих у полон російськими окупантами на острові Зміїний. Ми дуже раді дізнатися, що наші побратими живі і з ними все добре. Але російська пропаганда намагається розкрутити «новину» про те, що нібито влада України «забула» і «поховала своїх підлеглих», — повідомили там.

У ВМС кажуть, що багаторазові спроби українських військових зв'язатися з особовим складом і дізнатися про його долю були марними.

26 лютого, отримавши інформацію про те, що на Зміїному «серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені», до острова направили цивільне судно «Сапфір» для гуманітарної операції. Однак це судно було захоплено ворогом.

Нагадаємо, що 24 лютого, згідно з записом, росіяни вимагають від українських прикордонників, які служать на острові Зміїний, здатися.

«Я русский военный корабль. Предлагаю сложить оружие и сдаться во избежание коровопролития и неоправданных жертв. В противном случае по вам будет нанесен бомбовый удар», — двічі повторює противник.

Дослівно відповідь українських воїнів: «Русский военный корабль, иди на х..й!».