Join the family ATR

Меджліс закликає світ визнати Росію державою-терористом

1 March 2022, 16:43
831

Меджліс кримськотатарського народу закликав світ визнати Російську Федерацію державою-терористом, а її військово-політичне керівництво — міжнародними злочинцями.

Про це йдеться у заяві, опублікованій головою Меджлісу Рефатом Чубаровим у Facebook.

«Регулярні війська РФ, які розпочали вранці 24 лютого 2022 року широкомасштабне вторгнення на материкову частину території України, бомбардують українські міста, аеропорти, руйнують інфраструктурні об'єкти та комунікації, житлові будівлі, розстрілюють автомашини та автобуси з мирними людьми», — наголошується у документі.

Окрім того, Меджліс закликав НАТО, США та ЄС закрити небо над Україною та запровадити повне ембарго на постачання нафтопродуктів із Росії.

Водночас, Меджліс звертається до глав держав-членів Організації ісламського співробітництва із закликом припинити будь-які форми співпраці з РФ та взаємодії з військовими злочинцями, які очолюють цю терористичну державу, а також закликає лідерів держав-членів Організації тюркських держав засудити агресію РФ проти України та вимагати від Путіна негайно припинити воєнні дії проти України, звільнити окуповані українські території, включно з Автономною Республікою Крим і Севастополем.

У представницькому органі кримськотатарського народу зазначили, що наразі члени Меджлісу кримськотатарського народу, які здійснюють свою діяльність на материковій частині території України, перебувають у різних регіонах та великих містах України, зокрема м. Київ та м. Львів, де вони виконують свої функції та обов'язки.

«У Львові створено Координаційний штаб Меджлісу кримськотатарського народу, звідки здійснюється координація всієї роботи, включаючи сприяння громадянам України – жінкам з дітьми та людям похилого віку, які прибули на території західних областей України з регіонів, де відбуваються активні бойові дії», — повідомляє Рефат Чубаров.

У заяві також сказано, що Меджліс захоплюється мужністю, відвагою, самовідданістю та патріотизмом громадянського суспільства України. При цьому кожному російському вояку, який ступив на українську землю, пропонується негайно скласти зброю та здатися.