Join the family ATR

Apple припинила продажі та відключила Apple Pay у Росії

2 March 2022, 11:43
592

Apple припинила продаж iPhone та іншої продукції у Росії після вторгнення до України. Apple Pay теж вимкнено.

Про це пише Wall Street Journal.

«Ми глибоко занепокоєні вторгненням Росії в Україну і підтримуємо всіх людей, які страждають внаслідок насильства. Ми підтримуємо гуманітарні зусилля, надаємо допомогу у зв'язку з кризою, що розгортається, з біженцями і робимо все можливе, щоб підтримати наші команди в регіоні», — заявила Apple у вівторок, 1 березня.

Компанія заявила, що призупинила продаж продукції в Росії, а минулого тижня припинила весь експорт у свої російські канали збуту. Програми російських держЗМІ RT News і Sputnik News більше недоступні для завантаження через Apple App Store за межами Росії. Apple Pay теж вимкнено.

Рішення було прийнято через кілька днів після того, як Apple отримала листа від віцепрем'єра України Михайла Федорова, в якому він просив компанію скоротити свої послуги та продаж продукції в Росії. Федоров попросив компанію запровадити жорсткіші обмеження, зокрема повністю заблокувати App Store у Росії.

Facebook, Twitter та Alphabet отримали аналогічні запити щодо запровадження обмежень. Сенатор США Марк Уорнер висловив занепокоєння щодо можливого «неправомірного використання» популярних соціальних мереж Росією, зокрема потенційного відкритого та прихованого використання з метою «посіяти плутанину та просувати дезінформаційні наративи», пов'язані з війною.