Join the family ATR

Як правильно здаватися в полон — інструкція для російських і білоруських загарбників

2 March 2022, 19:46
4595

Асоціація працівників України та юридична компанія LCF Law Group підготували зрозумілу інструкцію для російських та білоруських окупантів, як правильно здатися в полон.

«Або вмерти та стати добривом для української землі, або встигнути здатися в полон. Окупанти, інших варіантів у вас нема», — радить LCF на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з інструкцією, здатися в полон можна представникам Збройних сил України, сил Територіальної оборони, СБУ або Національної поліції.

Щоб правильно здатися в полон, необхідно відкинути свою зброю, стати прямо, підняти угору руки або білий прапор і гучно прокричати «Здаюсь» і кодове слово «Мільйон».

Якщо здається ціла група, то потрібно:

— Скинути зброю перед собою на відстані,

— Стати перед військовою технікою, заглушеною і не у бойовому стані,

— Для переговорів можна відправити переговорника із офіцерів без зброї і з піднятими руками або прапором.

Після здачі в полон необхідно виконувати усі накази українських військових. Під час допиту обов’язково назвати свої прізвище, ім’я, по батькові, звання, дату народження, особистий номер або, якщо його немає, рівноцінну інформацію.

В інструкції нагадують, що Україна не є агресором, і виконує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Після закінчення війни усі полонені зможуть повернутися додому з поверненням тимчасово конфіскованих грошей та цінних предметів.