Join the family ATR

Естонія офіційно підтримала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

3 March 2022, 16:38
929

Естонський кабінет міністрів на засіданні в четвер схвалив позиції, представлені главою МЗС країни, і підтримав надання Україні швидкої та чіткої перспективи вступу до Європейського Союзу і статусу кандидата.

Про це повідомляє національне телерадіомовлення Естонії ERR.

«Україна бореться за демократію, свободу та Європу загалом. Ми маємо направити сильний політичний сигнал: Україна — європейська країна, вступ якої до ЄС вітається. Це означає, що Україні має бути надана чітка і швидка перспектива вступу до ЄС. Естонія готова всіляко сприяти Україні на шляху вступу до спільноти. Україна — частина Європи, одна з нас», — наголосила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас.

Окрім того, Каллас попросить лідерів Європейського союзу підтримати надання Україні статусу кандидата на зустрічі глав держав та урядів ЄС у Франції наступного тижня.

Уряд Естонії підтверджує готовність країни поділитися з Україною власним досвідом європейської інтеграції та підтримати Україну в процесі вступу до ЄС. Естонський кабмін вважає за необхідне, щоб Європейський Cоюз швидко погодив такі конкретні та амбіційні кроки на шляху України до інтеграції в ЄС.

Як повідомляв ATR.ua, цього понеділка Україна представила свою заявку на членство в ЄС. У той же день президенти восьми країн ЄС, зокрема Естонії, ухвалили спільну заяву на підтримку надання Україні статусу кандидата.