Join the family ATR

Ми кричимо про допомогу — мер Маріуполя просить «тишу» та зелений коридор для евакуації населення

4 March 2022, 18:29
1008

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив про те, що місто цілодобово знаходиться під ворожими обстрілами і потребує гуманітарної допомоги.

В ефірі одного з телеканалів мер Маріуполя заявив про необхідність «зеленого» коридору і тиші для евакуації населення, передає УНН.

«Маріуполь вже 5 днів перебуває під нещадним обстрілом житлової інфраструктури. Нас просто знищують градами, гаубицями, авіацією. Обстріли не припиняються навіть у цю хвилину. Ми п'яту добу знаходимося без тепла. Ми п'яту добу знаходимося без води, без електроенергії. У нас закінчуються продукти харчування, медикаменти», — заявив мер.

Бойченко наголосив, що в маріупольських лікарнях перебуває 300 осіб поранених. За їхнє життя ось уже дев'яту добу борються медики. Незважаючи на це, російські війська стріляють по лікарнях, знищуючи навіть лікувальні установи.

«Ми кричимо вже на всіх рівнях. Збройним Силам України потрібна допомога. Наші героїчні воїни — полк Азов, Національна гвардія, морська піхота, поліція — вже всі б'ються за рубежі нашої Батьківщини. Нам потрібна військова допомога, нам потрібен і коридор і тиша, щоб ми могли евакуювати мирне населення. Я прошу, я благаю про підтримку сьогодні міста Маріуполь, — каже мер.