Join the family ATR

Зеленський попросив сенаторів США «закрити небо» над Україною

5 March 2022, 18:16
868

Президент Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із низкою сенаторів Конгресу США, попросивши їх допомогти у запровадженні безпольотної зони у небі над Україною.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Водночас, зазначається, що Зеленський попросив сенаторів посприяти у введенні ще суворіших санкцій проти Росії, зокрема в секторі енергетики, а також забороні платіжних систем Mastercard і Visa на російській території.

Один із сенаторів сказав, що президент Зеленський попросив заборонити імпорт російської нафти до США.

Окрім того, Зеленський закликав надати більше військової допомоги Україні, зокрема винищувачей. Президент пояснив, що країни НАТО можуть передати винищувачі тих моделей, для яких українські пілоти мають відповідну підготовку та досвід управління.

Зеленський також подякував американським союзникам за надання зброї та іншої матеріальної допомоги, але пояснив, що українські військові потребують ще більших постачань.

Наприкінці розмови кілька українських сенаторів подякували Зеленському за його лідерство у боротьбі з російською агресією та висловили свою підтримку Україні. Деякі з них сказали українською: «Слава Україні!».