Join the family ATR

Уникнути служби в російській армії — Представництво президента України в АРК дало поради кримчанам: ZAMAN

6 March 2022, 19:52
682

Представництво президента України в АРК розповіло кримчанам, як уникнути служби в російській армії.

У списку рекомендацій: уникати отримання повісток і дзвінків з окупаційних військкоматів, змінити номер телефону або тимчасово його не використовувати, тимчасово змінити місце проживання та не повідомляти про нього будь-яким способом. 

Якщо з вами все ж таки вийшли на зв'язок, не відмовляйтеся прямо від виконання «військового обов'язку», а обґрунтуйте причини, чому ви не можете служити. Якщо мобілізації в армію окупанта уникнути не вдалося, а військові частини направлені в Україну для участі в бойових діях, то Представництво президента України в АРК рекомендує не виконувати злочинних наказів і одразу здаватися у полон. 

«Щойно ви потрапите на підконтрольну територію України (зіштовхнетеся з українською армією), за першої ж нагоди здавайтеся в полон і повідомляйте, що ви громадянин України з території Криму, Донецької та Луганської областей (навіть якщо у вас при собі немає підтверджувальних документів, ми встановимо це). Тоді ви залишитеся для України лише жертвами військового злочину і зможете пізніше безпечно повернутися додому живими», — наголосили у Представництві.