Join the family ATR

Не перекладайте відповідальність одне на одного — Зеленський звернуся до Заходу: ZAMAN

9 March 2022, 18:32
669

Не затягувати з передачею Польщею бойових літаків і не перекладати відповідальність одне на одного закликав Захід Президент України Володимир Зеленський.

Про це президент сказав у своєму зверненні.

За його словами, якби йшлося про допомогу друзям, Україна б таке рішення ухвалила за години.

Зеленський також пригрозив швидкою відповіддю українським політикам, які продовжують працювати на розкол України та шукають «ниточки» в Росію.  

«Ми отримуємо багато сигналів про те, що дехто в Україні вирішив, що може вже не боротися. Разом з усіма. І пробує якось окремо, за щось там своє особисте, за якусь власну вигоду... Ми отримуємо різні сигнали про те, що деякі політики знову шукають ниточки в Росію. А деякі інші – знов працюють на розкол, всупереч єдності. Хочу сказати одне і тільки один раз: я бачу, що ви робите. Якщо я почую ще один сигнал, відповідь буде швидкою. Як і належить у воєнний час. Слава Богу, наші люди в усьому і в усіх вже розібралися», — підкреслив президент.

Окрім того, президент вчергове звернувся до російських солдатів, які приїхали воювати в Україну. Він заявив, що в них ще є шанс врятуватися, якщо вони заберуться з нашої землі. 

«Російські солдати! У вас ще є шанс вижити. Майже два тижні нашого опору показали вам, що ми не здамося. Що ми будемо воювати, поки не повернемо свою землю і поки не відповімо сповна за всіх наших убитих людей. За вбитих дітей. Ви ще можете врятуватися. Якщо просто підете.  Вас тут нічого не чекає. Окрім полону або загибелі, ви забираєте наші життя і віддасте свої. І ми знаємо — у нас є перехоплення — що ваші командири вже все розуміють. Потрібно закінчувати цю війну. Потрібно повертатися до миру. Йдіть з наших будинків, йдіть до себе», — закликав президент.